13 Mayıs 2013 Pazartesi

Barfi Sinemalarda !


Sadece 30 dakikalığına kulaklarınızı ellerinizle kapatın ve hiç konuşmayın.. Çok zor olacak, değil mi? Hatta çoğumuz dayanamayıp yarım bile bırakabilir..Öyle bir hayat düşünün ki hiçbir sesi duymamasına rağmen hepimizden çok daha neşeli, çok daha mutlu..
Evet Barfi'den bahsediyorum. Sağır ve dilsiz olan Barfi (Ranbir Kapoor) babası ile mutlu bir hayat yaşamaktadır fakat babasının hastalanmasıyla bu mutlulukları bir anda bozulmuştur. Öte yandan şehre yeni gelen güzel bir kıza, Shruti (Ileana D'cruz) ye aşıktır ve Shruti'nin ailesi onların kavuşmalarındaki en büyük engeldir. Barfi'nin babasını kurtarma çabasıyla kaçırdığı zengin bir ailenin kızı ve aynı zamanda Barfi'nin de çocukluk arkadaşı olan Jhillmil (Priyanka Chopra) de Barfi'nin hayatına giriş yapmıştır. Uzun zaman sonra bir gün Barfi'yi gören Shruti , Barfi'nin hayatına tekrar dahil olmuştur ama artık Barfi'yi çok zor bir seçim beklemektedir. Shruti ise daha önceden veremediği kararların yükü altında pişmanlık içerisindedir.


       
İşte size biraz hüzün, biraz neşe, biraz da yaramazlık dolu bir film Barfi. Bollywood'un önemli yönetmenlerinden olan Anurag Basu'nun yazıp yönettiği, zekice kurgusuyla harmanlanan ve hafif Amelie Poulain ve Charlie Chaplin kokan film 10 Mayıs 2013 tarihinde Cine Majestic tarafından ülkemizde gösterime sunuldu. Barfi Hint sinemasında aşina olduğumuz müzikal dili kullanmamakla birlikte az diyaloglu bol duygulu bir aşk hikayesi sunuyor izleyenlere. Filmde Ranbir Kapoor , Priyanka Chopra ve Ileana D'Cruz mükemmel oyunculuklarıyla göz dolduruyor. 
2012 yapımı film IMDB'den de 8.1 puan almıştır




"Senin duymak istediğin kelimeleri söyleyemez.Sen de ona duymak istediklerini duyuramazsın. Aşkın dili bazı zamanlar sessizlikten ibarettir.."
İzleyenler tarafından çok beğenilen film için yapılan bazı yorumlar:
"Film sayesinde aşka inanabilirim."
"Hani bazı filmler vardır , izledikçe tekrar izleyesiniz gelir , bu da onlardan biri. filmde emeği geçenlere minnettar olmamak elde değil çünkü harika bir 2.5 saat geçirdim."
" Kendinize iyilik yapıp mutlu bir 2.5 saat geçirmek elinizde . Gerçekten inanırsanız , kağıttan kuşlar bile uçabilir oysa ki."
"Barfi'nin hayatını geri dönüşlerle izlediğimiz bu Hint yapımı, tam bir “kendini iyi hisset” filmi. Ülkesinde büyük başarı elde etmiş ama dünyanın her yerinde seyircisini bulabilecek türde bir iş. Komik, duygusal, incelikli... "
"BARFİ aynı filmi izleyip farklı şehirlerde aynı duyguları hissettmektir."
"BARFİ bilinçaltıma yerleştirip rüyamda bile izlemek istediğim bir film."
"BARFİ için başını ağrıttığım, anlattığım arkadaşlarımdan özür dilemeyeceğim. Hayatımda yaptığım iyi işlerden biri."


Hadi şimdi siz de kendinize bir iyilik yapın ve Barfi'ye gidin.. Barfi Kalın..


İlknur..
*Gamze Aydeniz arkadaşıma yardımları için teşekkür ederim..

Related Posts

Barfi Sinemalarda !
4/ 5
Oleh