24 Temmuz 2013 Çarşamba

Ghajini filmi hakkında bilinmeyen bilgiler!

*Ghajini aslında A.R. Murugadoss yapımı bir Tamil filmidir. Suriya(Sanjay) , Asin(Kalpana)  ve Nayanthara (Jiah Khan'ın rolü) imiş.


*Film hep Aamir Khan'ın (Sanjay) baklavaları ile ünlenmiş. Videoların sahnelerinde Aamir hep üstsüz. Hatta bazı videolarda spor salonunda vücut önerileri bile veriyor.

*Aamir'in karakterinin vücudundaki telefon numarası Bangalore'da bir kadının numarası çıkmış. Filmin yapımcıları ne kadar yardım etmek isteseler de Aamir'in vucudundaki dövmeler olan posterler çoktan yurtiçinde satışa sunulmuştu.

*Ghajini Asin'in Hint sinemasındaki çıkış filmidir. Ghajini'yi izledikten sonra Aamir Asin'in performansından çok etkilenmiş ve yeniden çekilmesine karar vermiş.

*Yapımcılar her ne kadar güney Hindistanlı bir aktrist ile anlaşmak istemeseler de Aamir  kesinlikle Asin'i istemiş. yapımcıların asıl istediği Priyanka Chopra imiş.
*Ghajini'nin yeniden yapımı söz konusu olsa bile bazı karakterler ve son Hint adaptasyonu olarak değiştirilmiştir.

*Filmde Asin, Riyaz Khan ve Pradeep Singh Rawat orijinal halinden tekrar çekim haline direk geçiş yapan oyunculardır. Bazı artist ve aksiyon figüranları da aynı kalmış.

*Jiah Khan (Sunita)ve Riyaz Khan'ın ikinci Hint filmleriydi.

*Sunita'nın oyuncu seçimi çok zorlu oldu çünkü bu yan rol için kimse hazır değildi. Konkona sen Sharma oynayacaktı fakat son anda değişiklik yapıldı ve Jiah Khan oynadı.

* Jiah Khan'ın en beğendiği aktör Aamir Khan ve en beğendiği film Rangeela imiş. İlk filmini Rangeela'nın yönetmeni çekmiş. İkinci filminde ise Aamir ile oynamış.

*Versiyonun orjinalinin yönetmeni A.R. Murugadoss'a göre film Aamir tarafından tamamen parlatıldı olaylar mekanlar onun sayesinde öne çıkarıldı. Bu yüzden Tamil versiyonundan kat be kat üstün oldu.

*Aamir başta Ghajini'yi yeniden çekme konusunda tereddütte idi ama orjinal Ghajini baş aktörü Suriya onu ikna etti.

*Aamir Suriya'nın Ghajini filmini yeniden çekmişti. Suriya ise Taare Zameen PAr  filminin Tamil dublajında Aamir Khan'ı seslendirdi.

*Aslında yönetmen Bollywood versiyonu olarak senaryoyu değiştirmişti ama Aamir orjinal hikayede ısrar etti.

* Çekimde Aamir'in saç stili "Ghajini görüntüsü" olarak hayranlar tarafından kendilerine de uygulandı.Bazı okullarda bu saç kesimi yasaklandı.

*Bir dövüş sahnesinde Aamir'in yaralanmasından kaynaklı çekimler birkaç hafta ertelendi.

*Aamir aslında pek Tamil izlemezmiş ama rol arkadaşı Pradeep Singh Rawat (Ghajini rolünde) (Lagaan filminde birlikte oynamışlardı) o oynuyor diye izlemiş ve tekrar çekmeye karar vermiş.

*Aamir'in takım elbiseli halleri Van Heusen firması tarafından yapılmış, filmden sonra Ghajini Koleksiyonu çıkarmışlar.

*Guzaarish şarkısı Namibya İskelet sahillerinde çekilmiş.

*Filmde Ghajini kötü adamın ismi. Orjinalinde ise LAxman olarak geçiyor.

*Film Christopher Nolan'ın Memento filminden esinlenmiş.

*İlk olarak filmin isminin 'KAjri' olmasını istemişler.

*Aamir'in o saç stili ortaya çıkabilmesi için Stilist Avan tam 1 buçuk saat sürmüş. Bir buçuk saat sonunda Aamir saçın uyumlu olduğuna kanaat getirmiş.

Related Posts

Ghajini filmi hakkında bilinmeyen bilgiler!
4/ 5
Oleh

1 yorum:

Adsız
27 Temmuz 2013 13:18 delete

hariha bir filmdi

Reply
avatar