25 Haziran 2013 Salı

MEB,öğretmenleri 3 Idiots,Her Çocuk Özeldir ve My Name İs Khan filmleri ile eğitecek

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl hizmet içi eğitiminde yeni bir model uygulayacak.

MEB, yaz aylarında eğitimlere katılacak öğretmenlere eğitim felsefesine ilişkin filmler izletecek. Bu filmler arasından 3 Idiots, Patch Adams, Her Çocuk Özeldir ve My Name İs Khan var.
Filmlerle öğretmenlerin öğrenciye yaklaşımları, öğrenciyi anlama, dinleme ve her öğrenciye ayrı muameleye ilişkin bakışın geliştirilmesi hedefleniyor. Filmlerde, ezberci eğitim sisteminin sakıncaları ile her öğrencinin özel yetenekleri olduğu mesajı veriliyor. Hint yapımı Her Çocuk Özeldir filmi, her çocuğun ayrı kabiliyetleri olduğu, çocukların kabiliyetlerine göre yönlendirilmesi gerektiği üzerinde duruyor. Hint yapımı bir film olan 3 Idiots da Hindistan’ın en iyi mühendislik okulundaki 3 arkadaşın dostluklarını anlatırken ezberci eğitim sistemini de eleştiriyor.  MEB’in öğretmenler için seçtiği Patch Adams ise 1998 ABD yapımı bir film. Kendi isteğiyle kliniğe yatan ve intihar teşebbüsü olan Adams’ın, klinikte tanıştığı hastalara yardımcı olmak amacıyla ilerleyen yaşına rağmen tıp fakültesine girmesini konu ediyor. My Name İs Khan da ABD’de yaşayan, Hindistan asıllı bir Müslüman olan ve “asperger sendromu” olarak bilinen otizm benzeri rahatsızlığı bulunan Rızvan Khan’ın başından geçenlerin anlatıldığı film. Khan ABD’li bir kadınla evlenir. Oğlunun “Khan” soyadını taşımasından dolayı Müslüman terörist zannedilerek öldürülmesinin ardından eşi evi terk eder. Khan’ın evliliğini kurtarmak için tek şansı ABD başkanının karşısına çıkarak terörist olmadığını söylemesidir.

İSA YAZAR - İSTANBUL

Kaynak : http://www.zaman.com.tr/magazin_meb-ogretmenleri-filmle-egitecek_2102366.html

Related Posts

MEB,öğretmenleri 3 Idiots,Her Çocuk Özeldir ve My Name İs Khan filmleri ile eğitecek
4/ 5
Oleh

3 yorum

Adsız
25 Haziran 2013 17:32 delete

çok yerinde bir karar :)

Reply
avatar
Adsız
26 Haziran 2013 01:41 delete

aamir e laf yok adam bi harika SRK da çok iyi. özellikle her çocuk özeldir ve3 idiots harikalar SRK ın da arada olması çok iyi.demek ki Hintliler güzel ve eğitici film yapıyorlar...

Reply
avatar
3 Ağustos 2013 02:15 delete

film seçimleri harika...inşallah faydalı olur

Reply
avatar