16 Mayıs 2013 Perşembe

Kiran Rao kendi prodüksiyon şirketini kurdu ilk yayınlayacağı film Ship Of Theseus.


Dhobi Ghat'ın yönetmeni Kiran Rao bağımsız filmleri yayınlamak için kendi prdüksiyon şirketini kurdu. Uzun süredir eşi Aamir Khan'ın Aamir Khan Productions (AKP) yapım şirketine ortak olan yönetmenin bağımsız filmleri desteklediği Dhobi Ghat ve Delhi Belly'i de kapsayan bir geçmişi vardır. Rao'nun bir arkadaşı The Hindustan Times'a yönetmenin kendisini geliştirmek için hevesli olduğunu söylüyor.



"O filmlerinde eklektik bir tada sahiptir ve iyi sinemanın coşkulu bir destekçisidir. Şimdi, o yeni yetenekleri destekleyerek ve kaliteli içeriğe sahip filmleri sunarak bu tutkusunu bir adım ileri taşımak istiyor. Bu afiş AKP ile ilgili olmayacak ancak gelecekte eğer onlar yönetmesi için bir proje teklif ederlerse, Kiran bunu yapmaya açık olacaktır. Bu yeni girişiminde eşi ona tam destek sağlamaktadır."


Şirketin ilk projesi senarist Anand Gandhi'nin ilk uzun metrajlı filmi 'Theseus'un Gemisi' olacaktır. 2012 Toronto Uluslararası Film Festivali'nde galası yapılan film, kimlik ve inanç konularını araştırıyor ve dünya çapında çok sayıda festival ödülü kazandı ama Hindistan'da henüz bir distribütör bulamadı.

Hindustan Times'a konuşan bir kaynak; "Filmin sıradan bir gösterimine çağrıldığında, filmi etkileyici buldu ve bu tür filmlerin desteklenmesi ve geliştirilmesi gerektiğini düşündü. O yeni etiketi altında, filmleri hak ettikleri gibi daha geniş bir platformda sunacak. Kiran Theseus'un Gemisi'ni bu Temmuz'da yayınlayacak. O bu yeni girişimiyle gurur duyuyor ve her zaman yaratıcı sürecin bir parçası olmayı seviyor."


Çeviri: Mrs.Perfectionist / Bollywood.tc Team 

Related Posts

Kiran Rao kendi prodüksiyon şirketini kurdu ilk yayınlayacağı film Ship Of Theseus.
4/ 5
Oleh