25 Temmuz 2013 Perşembe

Fanaa filmi hakkında bilinmeyen bilgiler.

Yönetmen Kunal Kohli senaryoyu çok gizli tutmuş, Aamir'e ve Kajol'e gönderirken de onların birbirleriyle oynamayı kabul etmelerini ummuş.

Ama planı birazcık geri tepmiş. İkili senaryoyu biraz farklı olarak geri göndermiş küçük eklemeler istemiş.: Karakterleri için daha fazla derinlik ve canlılık istemişler.

*Film Polonyada çekilmiş çünkü Kashmir ve Jammu vadisi terörist saldırılarıyla uğraşıyormuş Kajol ise orada çekim yapmak istememiş.

*Fanaa kelimesi Arap asıllı urduca bir kelime. Sufi gelenekte aşkta yok olmak anlamına geliyor.

*Kajol ve annesinin trende söyledikleri şiir Amitabh Bachchan Waheeda Rehman ve Rishi Kapoor'un oynadığı Kabhi Kabhie filminden alıntı.

*Lara Dutta rolünü kabul etmesinin nedeninin hem YashRaj filmcilik , hem de Aamir ve Kajol ile çalışabilmek olduğunu itiraf etmiş. Daha sonra zaten Jhoom Barabar Jhoom filminde YashRaj Film ile çalıştı.

*Film aynı zamanda Kajol'un 4 yıllık aradan sonra yaptığı ilk film.

*Mere Haath Main  şarkısının aslında iki versiyonu var. Tek fark Aamir ve Kajol'un kıyafetleri.. Bir versiyon filmde diğeri ise DVD'ye konuldu.
*Aamir ile Kajol'ün çift olarak gösterildiği ilk film Fanaa. Ishq filminde aynı filmde fakat farklı eşler ile oynadılar.
*Aamir Fanaa filminin reklam çalışmasnı sürdürürken Narmada Dam konusunda da yorumda bulunmuş ve köylülerin rehabilite edilmelerinin gerekliliğinden bahsetmiş. Bu yorum partilerle ilişkilendirildiğinden Fanaa'nın gösterilmesi yasaklanmış.Hatta Aamir'in posterlerinin yakılmasına kadar olay büyümüş.Gujarat'ta birçok tiyatro sahibi yayınlamayı reddetmiş. Filmin alıcılarına güvenlik garantisi verilmediğinden herkes canından korkmuş..

*Shiney Ahuja'nın karakteri (Gangster filmi oyuncusu ve Fanaa'daki Asker Rehan'ın komutanı) ismi aynı zamanda babasının ismi olan Suraj Ahuja..

*Film ve Kajol için Aamir şunları söylüyor:" Filmi çok beğendim ve Zooni karakteri için aklıma gelen tek isim de Kajol idi. Ama sonradan Kajol bu filmde yer alacaksa ben o filmde olmalı mıyım diye çok düşündüm"

*Kajol ise Aamir'le uzun zamandır çalışmadığını ve büyük korkularla ve önyargılarla ilk gün sete gittiğini söyledi. daha sonra "Ama hiçbirşey olmadı, Aamir hiç önyargı ile gelmemiş, çok doğaldı. hatta eğlendim diyebilirim" demiş.

*Aamir film boyunca Kajol'e IShq filmindeki karakteri olan Kajal diye seslenmiş.
*Kajol'e göre Aamir'in ilk çekimleri hep en iyileriymiş Fanaa filminin gözlemlerine göre.

*Jatin Lalit tarafındann yapılan Fanaa müzikleri müzik listelerinde yüksek yerlerde oldu. Özellikle de Shaan ve KAilash Kher tarafından seslendirilen 'Chand Sifaarish'. Aslında Jatin Lalit daha çok Shah Rukh filmleri ile müzik listelerine giriş yapmıştı.

*Aamir'e göre en zorlu , Rehan'ın yaralandıktan sonra Zooni'in evinin kapısında onu gördüğü sahneymiş.

*Kajol'e göre en ağır en zorlu sahne en sondaki vurulma sahnesiymiş.

*Kajol'e göre Aamir'in en iyi sahnesi küçük Rehan ile Rehan'ın birlikte  ilk görüldüğü sahne imiş.


*Aamir de Kajol de Mere haath mein ve Chaand Sifaarish şarkılarını beğenmiş.

Related Posts

Fanaa filmi hakkında bilinmeyen bilgiler.
4/ 5
Oleh