28 Mayıs 2013 Salı

Aamir Khan Hindistan’daki Ödül Törenlerine Neden Katılmıyor ?



Hindistan’da gerçekleştirilen pek çok ödül töreni bulunmaktadır. Bunlardan başlıcaları Filmfare Award ve Color Screen Awards gibi ödüllerdir. Ancak bu ödül törenlerini izleyenler yakından  bilir, Aamir Khan filmleri bu törenlerde genelde değerlendirme dışı tutulur.
Örneğin 3 Idiots tüm dünyada yankı uyandırırken ülkesinde sadece bir ödül töreninde derecelendirildi. Aamir Khan ülkesinde sadece Rangeela filmi ile ödül almışken rakipleri Salman Khan ve Shahrukh Khan bu başarıyı defalarca yaşamıştı. Bu durumun nedenini araştırdık ve çok ilginç bir bilgiye ulaştık.

Aamir Khan yıllar önce Filmfare’de yapılan bir törende kendisi ile yarışan Shahrukh Khan’a Dilwaale Dulhaniya Le Jayenge filmi dolayısıyla verilen ödüle tepki göstermiş ve ödül törenlerinde gerçek performansa değil gişe başarılarına göre ödül verildiğini söyleyerek boykot kararı almış. O günden beri pek çok ödül töreninde Aamir Khan‘ın filmleri en iyi erkek oyuncu ve en iyi film kategorilerinde değerlendirmeye alınmadı. Diğer kategorilerde zaman zaman değerlendirilmeye tabi oldularsa da bu çok fazla olmadı.

Pek çok Türk Bollywood hayranının Oscar ödüllü Aamir Khan’ın ülkesinde çok az ödül almış olmasını merak ettiğini biliyoruz. Eklemek isteriz ki Shahrukh Khan’a bu durum sorulduğunda, “Muhtemelen o Oscar gibi büyük çaplı ödüller için çalışıyor. Küçük ödüller peşinde değil.” şeklinde bir cevap alınmıştı. Aslında Aamir Khan’ın ödül törenlerini boykot etme kararının ardında Shahrukh Khan ile olan rekabetinin olduğu da söylenmekte ancak bu yeterince doğru bir bilgi gibi görünmüyor.

Kaynak : http://www.bollywoodtr.com/aamir-khan-hindistandaki-odul-torenlerine-neden-katilmiyor.html

Related Posts

Aamir Khan Hindistan’daki Ödül Törenlerine Neden Katılmıyor ?
4/ 5
Oleh

1 yorum:

Adsız
28 Mayıs 2013 20:47 delete

Ne alinganmis bu bollywood film sektoru haha inanmiyorum ya Oha 3 idiots bir odul mu ama en cok ona vermeleri lazimdi sonucta en cok ''gise''yapmis olan film onlarda bak biz giseye gore vermiyoruz aamir reiz demek istemisler herhalde ne kadar tuhaf bu hindular ya

Reply
avatar