25 Nisan 2013 Perşembe

Aamir'e Time dergisinden övgü ve Aamir'in şimdiye kadar yaptığı herşey.!!


Hint Popülasyonu : 1 milyar ve hala artıyor!
Dolandırıcılar: sadece geçen yıl 50den fazla.


Eylem:  çoğu hala araştırılıyor!
Ulus olarak biz: izle, köpür , biraz daha izle!

Bu Aamir Khan'ın evimize ikonik Stayamev jayate ile girip hareketleriyle ulus olarak uyanmamızı sağlamadan önceydi. Tüm hindistan olarak her aldatmaca ortaya çıktıkça onunla birlikte izledik onunla birlikte ağladık. Bu adam Hindistanın unutulmuş sınıflarını ortaya çıkardı : kendisini sadece umutsuzluğa mahkum etmiş orta sınıf ve problemden başka birşey bilmeyen fakir insanlar... bu adam raporların yıllardır yapamadığını yaptı. bu adam Hindistanın vicdanını sarstı ve değişimin gücünün sadece birkaç saatte bile ortaya çıkartılabileceğinin ortak kanıtıydı ve en önemlisi o onlarla birlikteydi.
Aamir Khan'ın Time dergisinin en etkili 100 kişisi arasına girmesi tabiki süpriz değildi hatta bundan fazla olarak onların 7 özel kapağından birinde olmayı da başardı.
o yıllardır oyunculuğunun gücü ile dünyayı büyülemiş, onun filmlerini yaparkenki seçimlerindeki dik  ve cesur duruşu ve yönetmekteki zekasıyla hepimizi hayretlere düşürdü.  bu onur tanımının uzun süre böyle süreceğini söylemek doğru bir ifade olacaktır.

Aamir Khan Bollywood'daki ününe çocuk yıldız olarak başladı ancak dünya onu Qayamat se Qayamat Tak filminin sevimli Raj'ı olarak hatırlıyor. Film ticari bir başarı sağladı ve Aamir'i en çok arananlar ligine fırlatıverdi. o zamandan beri , onun filmlerinin çoğu unutulmaz başarılara imza atmakta.
Filmlerine yakından bakın ve zaten aktörün neden bu kadar öne çıktığını anlayacaksınız. "Mangal Pandey: The Rising" Hindistan'ın bağımsızlık mücadelesi savaşını öne çıkardı. "Taare Zameen Par" disleksiye odaklandı- iki konu da filmlerde çok iyi şeilde yansıtıldı ve seyrici hem konuyu anladı hem de alması gerekeni aldı. Aamir sadece rol yapmadı insanları etkiledi.

"Lagaan", "Rang De Basanti" , "Ghajini" ve niceleri.. Bunlarla birçok Hint ve uluslararası ödül kazandı. Aamir, aktör, 1988'den beri gerçekten iyi gitti ve bir noktaya ulaştı. ve o zamandan beri bu durumu bırakacakmış gibi de durmuyor(çok şükür ki). onun projelerinin sınırlı olmasına ve 2001'de verdiği 4 yıllık araya rağmen bu adam unutulmaz! filmleri , oyunculuğu ve yönetmenliği efsanevi. fakat bununla da yetinmeyecek gibi görünüyor.
Hindistan , Uyanma zamanı!


Aamirin tüm film hayatının beğenileriyle Satyamev Jayateyi sunmaya başladığında tüm ülkeyi seferber etti. Geçen yıl 6 mayısta bu show Star World, Star Plus ve Doordarshan (8 farklı dilde) yayına girdi ve Hindistan sosyal değişim sözü vermiş bu şovu izlemeye başladı. İlk bölüm kız çocuklarının kürtajı konusuna ışık tuttu ki bu ülkede bugün bile devam eden bir problem. 90 milyon kişi tarafından izlendi, program gerçekleri gösterdi ve insanlar gerçeğe takılı kaldılar ki bu başlangıçta çok nadir birşeydir.
13 bölüm boyunca Aamir Khan evlerimize girdi ve çocuk istismarı, karşı  ayrımcılık, gıda kirlenmesi, aile içi şiddet, alkol bağımlılığı , ilaç dolandırıcılığı gibi sosyal hastalıklar hakkında konuştu. bu olaylar vardı ve Aamir televizyona çıkmadan önce de biliniyordu - Neden bütün ülke sadece uyanmakla kalmayıp bu adama yanıt verdi?
Bu adam daha önce kimsenin yapmadığını yaptı- bunun yanında bu hastalıklara ışık tuttu, ülkeye çare sundu ve ülkeye umut verdi. Ama bunların da üstünde, o empati kurabildi. Gizlenmiş alay edilmiş rahatsız olunmuş bütün konulara birdenbire ciddiyetle bakıldı.
insanlar Aamire aktör olduğu için yanıt vermediler(tabiki onun kariyeri buna etkili olmuştur) İnsanlar ona insan olarak yanıt verdiler- bu adam onlarla birdi artık, o adam ki topluluk ile ilgili nelerin yanlış olduğunun bilincinde olup bunu açıkca söyleyebildi. o adam ki değişimi uygulayabilecek, yardım edebilecek ve o adam ki onları dinleyen.
Bir millet onu sadece izlemedi , o millet bununla eyleme taşındı ve bu Satyamev Jayate'nin gücü ve doruk noktasıydı. Aamir yanlızca birkaç kişinin yapmayı umut edebileceğini yaptı aslına bakarsanız çok çok azının yapmaya cesaret edebileceği şeyi yaptı. o bizimle tek bir adam haline geldi. sizinle , benimle. o bize değişimi verdi.
dolandırıcılığın ve yolsuzluğun kol gezdiği ülkede , onun doğrunun sesi olması , onun değişimin öncüsü hareketleri  herkesi etkiledi.

Tabi ki Aamir aktör olarak bolca ödül kazanmıştı ancak artık bunun yanında 2003 yılında Padma Shri ödülüne , 2012 yılında Padma Bhushan ödülüne layık görüldü ve 2011 Kasımında UNICEF'in Ulusal Marka Elçisi Çocuk beslenmesinin teşviki konusunda atandı.
ödül kazanmak amacıyla değil Aamir filmler ve televizyon yardımıyla sosyal bir değişime konsantre olmayı daha çok amaç edindi. 2012 Eylül ayında Time dergisinin kapağı için çekimler yaptı ve değişimi yapabileceğini söyledi.
bir aktör olarak kariyerinin gidişatı ve Hindistan'ı da aşan popülerliği ile, inanıyoruz ki artık havada değişim kokusu var. ve bunların hepsi Satyame Jayate ile başladı.! 

Related Posts

Aamir'e Time dergisinden övgü ve Aamir'in şimdiye kadar yaptığı herşey.!!
4/ 5
Oleh

2 yorum

25 Nisan 2013 12:01 delete

sanatın ve sanatçının gücü, sanat toplum içindir der gibi çalışmış yıllarca, ülkesine bu kadar aşık bir insan hepimizin gönlünde yer buldu, Hindistandan Türkiyeye köprü oldu

Reply
avatar
1 Mayıs 2013 22:29 delete

hindistan kültürünü bize,tüm dünyaya tanıttığı için teşekkürler...
ayrıca birçok filminde hasta ve kimsesiz çocuklara yardım etmen insanı çok etkiliyor keşke her insan senin gibi olsa.
Hayatta örnek aldığım kişilerin başındasın...

Reply
avatar