7 Nisan 2013 Pazar

Aamir Khan güvenilir birisi


Oyunculukla ilgili Aamir”in her hareketini bir yıldız olarak ilişkilendirmememize neden oldu.
İş gereği çok havalı olması gerekirken bir adam bize kalite ve garanti sunuyor. Hintçe filmlerin kaprisli dünyasında ne kadar makul olunabileceğini bize gösteriyor.

Çoğu aktör talaash filminin gösteriminden sonra dehşet duygusu, hafiften mazoşist bir halde salondan çıkıyor.
Aamir khan insanları güvence ile doldurur. Bu bir savaş, güven her şeyin anahtarı burada ( talaash ).
Aamir in son filmi talaash bugün gösterime giriyor. Eğer onu yakalamak için plan yapıyorsanız o zaten bu planı biliyor olacaktır çok kanlı bir çalışma ( talaash hakkında yorum yapılmış ). Bir salman ve shahrukh khan ın aksine onun performansı açısından ne bekleyeceğimize dair yorum yapamıyorum. O sizi performansıyla öyle bir alır ki nereye bırakacak nereye götürecek bilinmez. Bu belirsizlik ve güven duygusu ilginç bir karışım oluyor. Bu ilişki seyirci ve superstar ( Aamir khan) arasındaki sevgi bağıdır.

Birçok yönden Aamir khan popüler görüntü açısından bir bollywood yıldızının anti tezidir. Diğer superstar salman ve shahrukh khan ın kötü çocuk imajından, ihtişamından dolayı birçok insan film yıldızlarının hayatları ihtişam ve yüksek perdede yaşadıkları sanılıyor. Diğer taraftan Aamir. Kibar, tedbirli, sistemli ve düzenli bir adam gibi giyiniyor. O hiçbir zaman güneş gözlüğü takıp kasılarak yürümez ( aslında güneş gözlüğünü kasılma olarak algılamaz ama sevmez) o konuşmaları eğlenceli hale getirir. Aslında ekran dışında izleyiciyi eğlendirmek için bariz çaba gösterir.
Onun güçlü olması işlerinde, normal adam görüntüsü hakkında söylentiler vardır., sözde bir aşk çocuğudur ama eşinden boşanmı8ştır bir boşanma bu anlamı bozacak değildir. Birçok bollywood kahramanı eşlerinden boşanmıştır. Amirde bunlardan biridir. Onuruna hiçbir zaman çamur lekesi sürdürmemiştir. Bunun yerine herkes ona bay mükemmeliyetçi unvanını vermiştir ( setlerdeki mükemmeli aramasından dolayı en güzeli için müdahale etmesinden dolayı unvan verilmiştir.)

Kısacası, hepsi onun ekrandaki gücü hakkındadır. Bollywood yıldızlarının kişisel yaşamdan ziyade yaptığı çalışmalar ile daha fazla nasıl konuşulacağının mümkün olduğunu kanıtlamıştır.( sadece karalılığa vurgu yapılmıştır.) bu hayret verici bir yaklaşımdır. O 2008 yılında GHAJINI filmi ile rs 100 crore barajını aşan ilk oyuncudur. Daha sonra bu skoru 2 ye katlayarak 2009 yılında rol aldığı 3 idiots filmi ile başarıyı yakalamıştır.
Onun son 8–9 filminde büyük paralar yapmıştır. Onun bu konuda tek istisnası eşi kiran raonun yönettiği düşük bütçeli DHOBİ GHAT filmidir. Zaten kiran rao nun da bir gişe canavarı olması beklenmiyordu. Onun bu tarda son filmi mela oldu. Yani dünyanın herhangi bir yerindeki film sektöründe herhangi bir yıldız için inanılmaz bir rekor bu bahsettiklerimiz. Hatta rajnikant benzersiz film listesini iftihar etmezdi ama aamirin filmleri için bunu yaptı.

Bunu nasıl yapıyor? İşte cevabı Aamir kişiliği gibi heyecansız değişik bir karışımdır ve öngörülmeyen bütün işlerde normlara meydan okuyan cesareti ile birlikte hepsinde el emeği bulunuyor.
Çünkü bir kerede yalnızca bir film üzerine çalışmanın ne kadar doğru olduğunu açıklayan bir yıldız oldu. Yıldızlar 3–4 iş üzerinde çalışıyorken Aamir bir işi tam anlamıyla yapıyor. Amire göre herkes beğense bile aynı anda 9 film yapmanın hiçbir işe yaramayacağını söylüyor.
Ama Aamir için hayatı ve kariyerini değiştiren sadece filmleri olmuştu. Çünkü lagaan filmi hakkında Aamir ve yapımcıların fikirleri çakışıyordu. ( filmin bu kadar bütçeli bu kadar riskli olduğu için desteklemiyorlardı) . Ama Aamir bütün film yapımı sürecinde her aşamada kedini kattı.

İşte rüyanın başladığı an budur ve onun “ mükemmeliyetçi” ünü büyüdü. Onun için ikna edilmesi zor bir aktör olduğu söyleniyor. Eğer ki o bir filme inanırsa mutlaka onu yapar.
Yapımcı murugodasu orijinal tamil filmi olan ghajını yi Hint versiyonu Aamir ile değiştirmiştir. Film yapımcısının sonradan ağladığı söyleniyor amiri dinlemediği için. Onun 3 idiots sürecinde bildirdiği başka bir madde vardır ve rajkumar hiranı her şekilde onu yapmıştır. Talaashın yönetmeni reema kagti de birçok konuyla ilgilenmek zorunda kalmıştır. Bu tek kelimeyle açıklanabilir “müdahale” . ( Aamir her şeyin en iyi olması için müdahale ediyordur.)

Bu anlatılanları doğrulayacak kanıtlar gördüm. Aamir her şeyin e iyisini ister. Bir röportaj da fotoğraf çekiminde çalışmanın çok kolay olduğunu söylemişti. ( genellikle sinir bozucu bir önerme olsa da ) ne zaman bir meslektaşım yakınıma gelip şu soruları soruları sorduğu zaman;
- ben senin fotoğraf çekimine müdahale ettim mi? diye cevap verir Aamir
- Biz ise hep beraber HAYIR deriz
- Ben önceden görüşme için soruları istedim mi? ya da herhangi bir soruya itiraz etim mi cevap vermemezlik yaptım mı? ( Aamir söyler)
- Biz tekrar HAYIR deriz
Sonunda her işi profesyonelliğiyle yapmış olur. Bir kez daha talaash hakkında yazacağız…


ÇEVİRİ : HANDAN KAVRAK


Related Posts

Aamir Khan güvenilir birisi
4/ 5
Oleh

1 yorum:

7 Nisan 2013 22:14 delete

medyanın bile öve öve bitiremediği, mükemmel bir oyuncu. Ayrıca müslüman oluşu ve insanlığının güzelliği kendine daha yakın hissettiriyor

Reply
avatar