28 Mart 2013 Perşembe

Aamir Khan - Oynadığı Filmler Hakkında Bunları Biliyor muydunuz ?



Aamirin ghajini için yaptığı diyet şöyleymiş : yüzde 40 karbonhidrat, yüzde 40 protein ve yüzde 20 yağ içeren orantılı dengeli bir diyeti takip etti. bir günde 16 yumurta akı yemiş. 13 ay boyunca her gün 4 saat egzersiz yapmış. Filmde sanjay'ın vücudunda yazılı telefon numarası bagalore'den bi kadına ait çıkmış garibi arayıp durmuşlardır artık  ghajnin saç kesim stili moda olmuş kolej itibarını zedelediği için okullarda yasaklanmış ama sonra. normalde priyanka kalpana rolüne isteniyomuş ama aamir asini istemiş. ve bir de aamir bir sahneyi çekerken sakatlanmış sete 1 hafta ara vermişler.





 Mangal pandey hakkında araştırma yaparken bugün şunları öğrendim;
Aishwarya normalde filmde kocası öldüğü için yakılmaya çalışılan karekteri oynayacakmış son dakika sözleşmede sorun yaşamış ve bırakmış. Sonra Rani'ye teklif götürmüşler ama o Jwala rolünü değil de Heera karekterini sevmiş ve öyle karar vermişler. Sonra rang de basantideki aamirin annesi vardı ya o oyuncu ilk geri çevirmiş ona verilen rolü, oynamak istememiş yerine başkasını bulmuşlar buldukları kişinin oyunculuğunu aamir ve yönetmen beğenmemiş ilk teklif sundukları kadını geri çağırmışlar o oynamış. ve ameesha patel'i de aamir bi tv programında görmüş ve zekasından etkilenmiş mangal pandey'in kadrosuna yerleştirmiş 
Locarno Film Festivalinde açılışı yapılan ilk Hint filmiymiş. Çekim arasında mürettebat sıkılınca aamir mikrofonu eline alıp Aati Kya Khandala şarkısını söyleyip eğlendiriyomuş. lagaan'da da aynı şeyi yapıyodu.


* hindistanda safran rengi fedakarlığı temsil eder,biri beni safran rengine boya dediği zaman feda edilmeye hazır olduğu anlamına gelir,film baskın rengi sarıdır.
* Aamirin rolü 25 yaşında bir dj'di ama kendisi 40 yaşındaydı başlarda oynayacagi belirsizdi ama sonra kesinleşti. 
*Aamir Pencap konuşması ve aksanında ona yardım etmek için bir öğretmen kiraladı.
*Hrithik Roshan Karan rolünü geri çevirdi. 
*Shahrukh Khan Uçuş Teğmen Ajay Rathod karakteri için ilk tercih oldu, ama o yoğun programı nedeniyle bunu yapamadı.
*AR Rehman, üç yıl bu filmin müziği üzerinde çalıştı.
*filmde 20 saniye ata binme sahnesi varmış Hayvanları Koruma Kurulu'nun hayvanlara zulüm iddiaları üzerine silmişler sahneyi.





Farhan Akhtar en başta akaş rolüne Akshaye Khanna'ı düşünmüş filmdeki ressam çocuğu yani, hritikh roshan'a da Siddhart rolüne yazmışlar. hritikh ressam rolünü geri çevirmiş. sonra aamire teklif etmişler o kabul etmiş ama sid rolünü geri vermiş akaş rolünü almış takas etmişler Akshaye Khanna ile 



* Aamir bu filmde küpe takmak için kulaklarını deldirmiş ( 90larda küpe takmıyo muydu acaba hiç )
* filmin çekim yerlerinden biri olan Bhuj, çekimlerden 6 ay sonra depremle zarar görmüş
*Ameesha Patel Gauri rolü için seçmelere katılmış
*Abhishek Bachchana filmde bir rol teklif edildi fakat bunu geri çevirdi
*sonali yani sarfarosh'daki kızı gauri rolüyle ilgilenmiş ama aamir reddetmiş batılı gibi bir görünüşünün olduğunu hissetmiş.

Kaynak : www.aamirkhanfanatikleri.com

Related Posts

Aamir Khan - Oynadığı Filmler Hakkında Bunları Biliyor muydunuz ?
4/ 5
Oleh

3 yorum

Adsız
11 Haziran 2013 22:53 delete

bunları niye söylüyosunuz ki

Reply
avatar
Adsız
30 Ekim 2014 19:44 delete

Madem niye yazıyosunuz diosun sen niye okuyosun ki

Reply
avatar